Pozdravljena,

pravijo, da je nekaj najlepšega, če je tvoj hobi tudi tvoja služba. Dolgo časa sem delala za druge, potem pa sem dobila priložnost, da začnem delati zase.

Kako sem doživela svoj pravi trenutek?

Po izobrazbi sem komunikologinja in moje srce je v prvi vrsti oddano ljubezni do marketinga. V marketingu sem delala dobrih osem let. Dobila sem vpogled v delovanje velike podjetja, nato pa sem večino izkušen dobila v agenciji za direktni marketing. Večina vas sedaj gotovo pričakuje stavek: Ampak nisem bila zadovoljna …

Ja, bili so tako dobri kot slabi dnevi. Večino projektov sem delala res z veseljem, kadar so bili dobro zastavljeni. In še vedno rada eksperimentiram, merim rezultate in se veselim ob tem.

Le da tega ne počnem več za tisto “pravo” službo.

Kaj pa kreativna plat?

Tudi te je bilo že v marketingu kar nekaj. Brainstorming je ena od boljših človekovih iznajdb po mojem mišljenju.

V meni je vedno živela nuja po ustvarjanju, po ročnih spretnostih in hkrati po ohranjanju ročnih del, ki jih so jih gojile naše babice.

Moje sanje v odraščanju so bile, da bom imela trgovino s samimi lepimi stvarmi in vsak, ki bo potreboval lepo darilo, bo prišel k meni. Delala bi figurice iz keramike, lepe okraske, ročno izdelane svečke, slikala bi na svilene šale, predvsem pa bi delala nakit.

Mimogrede, svoj talent sem najprej našla v aranžiranju cvetja.

Najbolj od vsega me je prevzel nakit. Prav čarobni so trenutki, ko načrtuješ nekaj novega, zrišeš skico, se lotiš dela in ves čas iščeš izboljšave. In pod tvojimi prsti nastane nekaj čudovitega. Že tukaj je pol truda poplačanega.

Predvsem pa mi največ pomenijo veseli nasmehi, ko nekdo najde nekaj lepega zase, si nadene in se pogleda v ogledalo. Neprecenljivo …

Zato vedno delam z mislijo nate, ki ga boš nosila. Ob posebnem dnevu, ko mi je lepo, saj verjamem, da se bo del pozitivne energije prenesel nate. Želim, da se počutiš posebno, ko ga nosiš in da spodbudi v tebi samozavest.

Rada imam pozitvne stvari

Slovenci smo po mojem mnenju precej nejevolen narod. Nič se ne zgodi, tako kot bi se moralo, vedno so krivi drugi, le zakaj je meni tega treba …

V taka razmišljanja človek hitro pade, še posebej, če to dostikrat slišiš. Sama sem se odločila, da bom poskušala čim več časa gojiti lepa čustva in jih deliti naprej.

Ali mi uspeva? Ne še povsem, ampak cilj je jasen in treba ga je uresničevati postopoma. Naj pripomnim, da pohvale, ki mi jih namenite, ko dobite v roke svoj unikatni nakit izdatno pripomorejo k temu.

Ko pridejo oblačni dnevi oz. kako imeti vse pod kontrolo.

Oblačne dneve imamo vsi in treba jih je vzeti v zakup. Ne gre vedno vse po načrtih (oz. skoraj nikoli ne gre). Ženske smo drugačne kot pred sto leti. Želimo biti uspešne, vseeno pa imamo v sebi materinskih čut, ki nam vzbuja željo po družini.

Poleg kar naporne in odgovorne službe sem tudi jaz prihajala domov k trem sinovom. Nenehno imam občutek, da nekam hitimo, da je toliko obveznosti.

Zato sem stopila korak nazaj. Sedaj, si tudi mami vzame pet minut zase (grem na sprehod, preberem kakšno knjigo, si natočim vodo v banjo …). Otroke pustim, da se igrajo zunaj skupaj s sosedovimi (četudi je potem za en stroj umazanih oblačil). Rada grem v naravo in zavestno si poskušam polniti energijo.Zato tudi ustvarjam, ker mi je lepo, da naredim nekaj lepega.

Naj se ti zgodi vse ob svojem času.

Tole željo sem dobila pri čestitki za poroko in zame je bila ena najlepših. Ko pogledam nazaj, se mi je od takrat res zgodilo vse ob pravem času.

Službe so prišle pravi trenutek, pa tudi izgube služb. Otroci so bili ravno ob pravih trenutkih. Znanje se je nakopičilo ravno takrat, ko sem ga potrebovala.

Zato sedaj iščem priložnosti in oprezam za njimi. Vem da so in čakajo name. Vse, kar je potrebno, je imeti odprte oči.

Tudi ti tole bereš z razlogom, le poišči ga.

Mogoče je bilo namenjeno, da se spoznava. Mogoče te čaka kakšen velik dogodek, na katerem bi rada izgledala sijajno, pa boš potrebovala nakit. Ali pa ima tvoja prijateljica kmalu praznovanje in bi ji rada podarila nekaj posebnega.

Piši mi in za vse se najde prava rešitev.

Želim ti veliko uspeha.

Tina Sterle

Tina Sterle,
oblikovalka nakita Heart’s jewellery

P.S.: Začetki mojega oblikovanja segajo v študentske čase. Lahko prebereš članek o meni in moji prijateljici Maji.