1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.hearts-jewellery.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1 ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja zajemajo pravice in dolžnosti kupca in spletne trgovine www.hearts-jewellery.com (v nadaljevanju trgovec, ponudnik ali spletna trgovina) ter urejajo poslovni odnos med njima.

Spletna trgovina si pridržuje pravico spremembe splošnih pogojev poslovanja, brez predhodnega obvestila o spremembi. Splošni pogoji poslovanja, veljavni na dan nakupa, so za kupca zavezujoči, zato vam svetujemo, da si jih vedno preberete zaradi morebitnih sprememb. Kupec je ob vsaki oddaji naročila tudi opozorjen na splošne pogoje poslovanja in mora označiti, da je z njimi seznanjen.

Osnovni podatki o trgovcu:
Ime: Umetniško ustvarjanje in svetovanje, Tina Sterle s.p.
Naslov: Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu, Slovenija

Davčna številka: 57438242

Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 9035940000

Datum vpisa v register: 6. 1. 2022

Glavna dejavnost (SKD): 90.030 (Umetniško ustvarjanje)

Telefon: 041 217 865
E-naslov: tina@hearts-jewellery.com

Spletna stran: www.hearts-jewellery.com

IBAN: SI56 0202 9365 7816 752 (Nova Ljubljanska banka d.d.)

2. Opredelitev pojmov in dostopnost informacij

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Umetniško ustvarjanje in svetovanje, Tina Sterle s.p. (v nadaljevanju: Trgovec).

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je v spletni trgovini Heart’s jewellery opravila nakup. Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo ponudnik objavil na teh straneh.

Delovni čas ponudnika je po dogovoru. Osebni prevzemi so možni samo ob predhodnem dogovoru o uri in kraju.

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki uporablja spletno trgovino, torej kupec. Registriran uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki se je v spletni trgovini registrirala kot registriran uporabnik.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki, predstavljeni na spletnem naslovu spletne trgovine.

Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Sedež ponudnika je na naslovu Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu, Slovenija.

Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, kateremu je bilo blago poslano po pošti izroči pošiljko.

Dostopnost do informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Trgovca (ime in sedež podjetja, davčna in matična številka ter številka registra),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen če ni navedeno drugače),
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev (način, kraj in rok dostave),
 • cene izdelkov, ki so jasno in nedvoumno določene,
 • informacije o načinu plačila in dostave ter stroški dostave,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.
 • REGISTRACIJA: Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, ni pa obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec vnese svoj e-naslov in nanj preko e-sporočila pridobi uporabniško ime (del e-naslova). Ob registraciji ima obiskovalec/uporabnik takoj dostop do Nadzorne plošče v kateri vnese svoje podatke in nastavi geslo. V kolikor gesla ne nastavi v nadzorni plošči, to lahko stori preko povezave v e-sporočilu, ki ga prejme ob registraciji.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate.

Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

3. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi. Če pri pregledovanju ponudbe ne najdete zase ustreznih izdelkov, bi izdelek iz ponudbe želeli v drugi barvi ali drugo, se povežite z nami preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com, FB omrežja ali kontaktnega obrazca na spletni strani. Dogovorimo se za unikaten izdelek po vaših željah.

Vabljeni, da pišete zasebno sporočilo, če imate kakršna koli vprašanja oziroma potrebujete kakršne koli informacije o izdelkih iz ponudbe ali izdelkih, ki vam jih izdelamo po naročilu.

Ker gre za večinoma za unikatne izdelke, vam bomo pred potrditvijo naročila sporočili ali je izdelek na zalogi oz. kdaj bo za vas lahko izdelan. Ponudnik si pridružuje pravico do odstopa prejetega naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi ter ga ni mogoče poustvariti (ni na voljo ustreznega materiala), oziroma je prišlo do tehnične ali druge napake v spletni trgovini. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor pride do preklica naročila, ponudnik o tem obvesti kupca, s katerim se dogovori o spremembi ali preklicu naročila. Če je bilo plačilo že opravljeno in ponudnik prekliče naročilo, kupcu vrne polni znesek na njegov TRR v 14 delovnih dneh.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2-5 delovnih dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki ga dogovorimo v procesu naročila.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • Osebno, na sedežu trgovca, samo po predhodni najavi na e-naslov tina@hearts-jewellery.com: (Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu).
 • Po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški. Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €.

4. Postopek nakupa, naročanje

1. IZBIRA IZDELKA

Na strani pod zavihkom Trgovina najdete izdelke, ki so v prodajni ponudbi spletne trgovine. Izdelek je predstavljen s simbolično sliko, material in velikost sta predstavljena v Opisu.

Če želi kupec izdelek, ki ga v redni ponudbi trgovine ne najde, v drugi barvi ali personaliziran izdelek, potem prosimo, da nas kontaktira na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Če bomo vaše želje lahko realizirali, boste lahko oddali naročilo.

V kolikor ste izdelek, ki bi ga želeli našli na naših družbenih omrežjih, lahko njegovo sliko pošljete prek e-sporočila na tina@hearts-jewellery.com in posredovali vam bomo odgovor, če je izdelek možno poustvariti.

Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini, preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com ali FB omrežja.

2. ODDAJA NAROČILA

Izdelek lahko naročite s klikom na gumb Dodaj v košarico. Znotraj košarice imate možnost dodajanja izdelkov in njihove odstranitve. Lahko tudi unovčite Kodo kupona, če jo imate. Na desni strani izberete način dostave.

S klikom gumba Nadaljuj na blagajno oddate oz. vnesete podatke o plačniku (kupcu). Za dostavo imate možnost vnosa drugega naslova (v kolikor ni enak naslovu plačnika).

V tem koraku lahko popravite/izberete način dostave in način plačila.

V kolikor želite še kar sporočiti, to storite v okvirčku Opombe naročila.

S klikom na gumb Kupite sedaj je vaše naročilo oddano.

V primeru, da naročenega artikla ni več na zalogi ali v primeru očitno napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu predlaga nakup podobnega, alternativnega izdelka, ki ga ima na zalogi ali kupcu predlaga naročilo po trenutno veljavni prodajni ceni. Kupec lahko novo ponudbo sprejme ali brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Ponudnik spletne trgovine zagotavlja 100% varen nakup, pravico do odstopa ter vračilo blaga, če ne gre za personaliziran izdelek.

Oddajanje naročila preko e-pošte ali družbenega omrežja

Šteje se, da je bilo naročilo oddano s poslanim Zasebnim sporočilom preko Facebook strani ali na elektronski naslov tina@hearts-jewellery.com. Ko bo pošiljka odpremljena boste prejeli pisni odgovor po isti poti preko zasebnega FB sporočila ali elektronske pošte, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

3. SPREMEMBE IN IZDELAVA PO NAROČILU

V dodatnem sporočilu enostavno sporočite svoje spremembe ali tudi prekličete naročilo. Spremembe količin in druge zahteve se morajo izvršiti 2 uri po oddaji naročila.

Če gre za izdelavo izdelka po naročilu skupaj opredelimo vaše želje in določimo rok izdelave. Ko je izdelek končan, najprej dobite sporočilo s sliko vašega izdelka. Po vaši potrditvi, da vam izdelek ustreza, je naročilo dokončno potrjeno.

4. ZAKLJUČEK NAKUPA

Po prejemu vaše potrditve naročila, vam trgovec in upravljavec strani pripravi podatke za plačilo. V kolikor boste uveljavljali promocijsko kodo ali kupon morate trgovca o tem ob naročilu opozoriti (če ste naročilo oddali znotraj Spletne trgovine in ste kupon uspešno vnesli, to ni potrebno).

Račun dobite v elektronski obliki na vaš e-naslov. V kolikor želite, da se priloži v fizični obliki, to sporočite v Opombi.

5. OBDELAVA NAROČILA

O poteku vašega naročila vas bomo obveščali na e-naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila. Naročilo bo zadržano, dokler ne prejmemo vašega plačila, razen ob naročilu s plačilom po povzetju.

Ko bo pošiljka odpremljena boste prejeli pisni odgovor po elektronski pošti, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

5. Načini plačila, izdaja računa

Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • Plačilo po predračunu oziroma bančno nakazilo na TRR: Po oddaji vašega naročila, vam bomo na vaš elektronski naslov poslali podatke za nakazilo, ki ga poravnate na navedeni transakcijski račun. Izdelki se vam odpošljejo po prejetem celotnem plačilu kupnine. V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila. Rok plačila predračuna je 5 delovnih dni. Po poteku roka za plačilo Trgovec ni dolžan jamčiti dobave oziroma rezervacije za naročene izdelke.
 • Z gotovino ob plačilu po povzetju: Znesek naročila poravnate dostavljalcu ob prevzemu pošiljke (Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €).
 • Plačilo s PayPalom: Pri plačilu s Pay-Palom boste preusmerjeni v Paypal prijavno okence, kjer boste izvedli svoje plačilo.
 • Plačilo debetno ali kreditno kartico: Izberete plačilo s Paypal-om in spodaj se bo pokazal gumb Debetna ali kreditna kartica. S klikom na gumb boste lahko vnesli podatke o svoji kartici in izvedli plačilo (Pri tem plačilu ne potrebujete Paypal računa).
 • Z gotovino na sedežu Trgovca (Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu): Samo po predhodnem dogovoru na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Pri osebnem prevzemu poštni stroški odpadejo, plačilo kupnine pa je možno tudi v naprej, preko bančnega nakazila na TRR, PayPal-a ali plačila z bančno kartico.

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec. Strošek pošiljanja in pakiranja je 3,90 EUR, pri nakupu nad 60 EUR te stroške krije Trgovec.

Trgovec ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi fizični račun, če kupec zanj zaprosi.

Darilni boni

V ponudbi spletne trgovine najdete tudi Darilne bone (v nadaljevanju tudi bon),  s katerimi lahko obdarujete vaše bližnje. Darilni bon je darilna kartica, ki ga Trgovec proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), Trgovec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine ali individualnega naročila. Na darilnem bonu je jasno določen znesek v EUR ter veljavnost bona (1 leto).

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Z darilnim bonom ni možno kupiti drugega ali več drugih bonov. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Trgovec je bon dolžen sprejeti le v roku veljavnosti bona.

Pravice in obveznosti, ki izhajajo iz darilnega bona, prenehajo s tem, ko ga Trgovec sprejme kot plačilo za blago, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven iz drugih razlogov.

Za izgubljene ali ukradene darilne bone Trgovec ne odgovarja. Darilni bon je prenosljiv, kar pomeni, da ima vsakokratni imetnik darilnega bona pravico do plačila z darilnim bonom ob njegovi predložitvi, brez kakršnekoli identifikacije. Če je darilni bon ponarejen, se šteje za neveljavnega.

Koriščenje darilnega bona

Če bon koristite po dogovoru s spletno trgovino na socialnih omrežjih ali preko elektronskega naslova tina@hearts-jewellery.com, boste številko bona in znesek navedli v sporočilu.

Če bon koristite preko spletne strani www.hearts-jewellery.com, boste številko bona vnesli v za to namenjeno polje pri zaključevanju nakupa in se vam znesek avtomatsko odšteje od končnega zneska nakupa.

Kode za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Heart’s jewellery. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to namenjeno polje ob zaključevanju naročila. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. Kupec nadaljuje z ostalimi postopki nakupa v nakupovalni košarici.

Kode za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in ne veljajo na izdelke v akciji, razen če je tako določeno. Kode za popust ne veljajo za nakupe darilnih bonov.

Poleg dane kode za popust se v spletni trgovini lahko najdejo tudi druga znižanja. Ta znižanja so jasno navedena ob izdelku, na katerega se znižanje nanaša. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

6. Cene

Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine trgovca. Nismo davčni zavezanec, zato cene ne vsebujejo DDV-ja. Prikazane so končne cene izdelka.

Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec: uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

7. Kupoprodajna pogodba

Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo (glej točko 4.2.). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za uporabnika (kupca). Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Naročilo oziroma sklenjena Kupoprodajna pogodba je shranjena pri Trgovcu, kupec pa lahko zgodovino naročil spremlja na svojem profilu.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Uporabnik (kupec) ima v skladu z določbo 43.č člena ZVPot pravico, da v 14-ih dneh od dneva prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov tina@hearts-jewellery.com, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Potrošnik vrne blago na naslov: Tina Sterle, Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu. Po prejemu blaga Trgovec potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja izdelkov. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki novega darilnega bona.

Izdelkov, ki so narejeni po kupčevih željah ali so personalizirani, ni mogoče vrniti ali zamenjati. To je določeno z ZVPot, člen 43č, točka 2. Izdelek je narejen po kupčevih željah, ko je personaliziran, narejen po kupčevih željah, mu je prilagojena barva/oblika/velikost/material.

Izdelek, ki ga kupec vrača, pošlje po pošti nazaj Trgovcu, stroške pošiljanja krije kupec.

9. Reklamacije

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.

Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v 14 dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Trgovcu omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo izdelka ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo Trgovec brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru Trgovec krije stroške poštnine. Trgovec ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Prvotno dostavljene izdelke vrnite neuporabljene, nepoškodovane in v enaki embalaži, ustrezno zavarovane pred poškodbami med transportom – zapakirane v embalažo, primerno za pošiljanje.

10. Dostava

Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Dostavo pošiljk izvaja Pošta Slovenije. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cena poštnine in stroški pakiranja znašajo 3,90 €. Pošta Slovenije v primeru dostave s plačilom po povzetju dodatno zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €. 

Pri nakupu nad 60 EUR je strošek pošiljanja in pakiranja (za Slovenijo) za kupca brezplačen.

Pri morebitnem naročilu iz tujine, se stroški pošiljanja in pakiranja povišajo, (za koliko je odvisno od države, kamor se pošilja). O tem je kupec naknadno obveščen preko email naslova, ki ga je podal ob naročilu.

Možen je tudi osebni prevzem, po predhodnem dogovoru na e-naslov tina@hearts-jewellery.com.

Poškodovana pošiljka

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket prinese na pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik.

Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Trgovec ne nosi odgovornosti za poškodovane ali izgubljene pošiljke.

11. Varnost

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

12. Komunikacija

Trgovec  bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 •  pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Trgovec izrecno spoštoval.

Za nakup se na spletni strani www.hearts-jewellery.com ni potrebno registrirati! Strinjate se, da na vaš e-naslov (pridobljen je bil ob vašem nakupu na spletni strani www.hearts-jewellery.com) največ do 2x tedensko prejmete obvestila o novostih, ugodnostih in drugih aktivnostih. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Trgovec se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

S tem, ko se uporabnik prijavi na e-novice se šteje, da je seznanjen s Politiko varovanja osebnih podatkov spletne trgovine in jih v celoti sprejema.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com ali v povezavi Odjava v e-sporočilu.

13. Odgovornost

Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Trgovec bo opozorila sprejel resno in popravil objavljene informacije, če bo presodil, da so napačne. Trgovec ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki spletnega mesta. Trgovec mnenja pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih  uporabnikov in ne nosi nobene odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Trgovec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

14. Pritožbe, spori in uporaba prava

Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Trgovec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

15. Intelektualna lastnina

Spletna stran www.hearts-jewellery.com in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Heart’s jewellery in logotip sta v lasti oblikovalke Tine Sterle.Uporabnik spletne strani ima pravico dostopa do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopa do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik.

 

Stari trg pri Ložu, dne 4. 3. 2024.

1. Splošno
Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine www.hearts-jewellery.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1 ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja zajemajo pravice in dolžnosti kupca in spletne trgovine www.hearts-jewellery.com (v nadaljevanju trgovec, ponudnik ali spletna trgovina) ter urejajo poslovni odnos med njima.

Spletna trgovina si pridržuje pravico spremembe splošnih pogojev poslovanja, brez predhodnega obvestila o spremembi. Splošni pogoji poslovanja, veljavni na dan nakupa, so za kupca zavezujoči, zato vam svetujemo, da si jih vedno preberete zaradi morebitnih sprememb. Kupec je ob vsaki oddaji naročila tudi opozorjen na splošne pogoje poslovanja in mora označiti, da je z njimi seznanjen.

Osnovni podatki o trgovcu:
Ime: Umetniško ustvarjanje in svetovanje, Tina Sterle s.p.
Naslov: Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu, Slovenija

Davčna številka: 57438242

Davčni zavezanec: NE
Matična številka: 9035940000

Datum vpisa v register: 6. 1. 2022

Glavna dejavnost (SKD): 90.030 (Umetniško ustvarjanje)

Telefon: 041 217 865
E-naslov: tina@hearts-jewellery.com

Spletna stran: www.hearts-jewellery.com

IBAN: SI56 0202 9365 7816 752 (Nova Ljubljanska banka d.d.)

2. Opredelitev pojmov in dostopnost informacij

S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Spletna trgovina je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Umetniško ustvarjanje in svetovanje, Tina Sterle s.p. (v nadaljevanju: Trgovec).

Kupec je vsaka pravna ali fizična oseba, ki je v spletni trgovini Heart’s jewellery opravila nakup. Kupec ob zaključku vsakokratnega nakupa potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo ponudnik objavil na teh straneh.

Delovni čas ponudnika je po dogovoru. Osebni prevzemi so možni samo ob predhodnem dogovoru o uri in kraju.

Uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki uporablja spletno trgovino, torej kupec. Registriran uporabnik je fizična ali pravna oseba, ki se je v spletni trgovini registrirala kot registriran uporabnik.

Prodajna ponudba je ponudba, ki jo predstavljajo izdelki, predstavljeni na spletnem naslovu spletne trgovine.

Jezik poslovanja je slovenski. Prodajna pogodba med kupcem in prodajalcem je sklenjena v slovenskem jeziku.

Sedež ponudnika je na naslovu Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu, Slovenija.

Dostavljavec je delavec dostavne službe, ki kupcu, kateremu je bilo blago poslano po pošti izroči pošiljko.

Dostopnost do informacij

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 • podatki o identiteti Trgovca (ime in sedež podjetja, davčna in matična številka ter številka registra),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon),
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami,
 • informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, razen če ni navedeno drugače),
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev (način, kraj in rok dostave),
 • cene izdelkov, ki so jasno in nedvoumno določene,
 • informacije o načinu plačila in dostave ter stroški dostave,
 • podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine,
 • informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
 • informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika,
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi.
 • REGISTRACIJA: Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, ni pa obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo kupčevih naročil.

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec vnese svoj e-naslov in nanj preko e-sporočila pridobi uporabniško ime (del e-naslova). Ob registraciji ima obiskovalec/uporabnik takoj dostop do Nadzorne plošče v kateri vnese svoje podatke in nastavi geslo. V kolikor gesla ne nastavi v nadzorni plošči, to lahko stori preko povezave v e-sporočilu, ki ga prejme ob registraciji.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Z registracijo, prijavo na e-novice ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate.

Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

3. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem
Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi. Če pri pregledovanju ponudbe ne najdete zase ustreznih izdelkov, bi izdelek iz ponudbe želeli v drugi barvi ali drugo, se povežite z nami preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com, FB omrežja ali kontaktnega obrazca na spletni strani. Dogovorimo se za unikaten izdelek po vaših željah.

Vabljeni, da pišete zasebno sporočilo, če imate kakršna koli vprašanja oziroma potrebujete kakršne koli informacije o izdelkih iz ponudbe ali izdelkih, ki vam jih izdelamo po naročilu.

Ker gre za večinoma za unikatne izdelke, vam bomo pred potrditvijo naročila sporočili ali je izdelek na zalogi oz. kdaj bo za vas lahko izdelan. Ponudnik si pridružuje pravico do odstopa prejetega naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi ter ga ni mogoče poustvariti (ni na voljo ustreznega materiala), oziroma je prišlo do tehnične ali druge napake v spletni trgovini. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji. V kolikor pride do preklica naročila, ponudnik o tem obvesti kupca, s katerim se dogovori o spremembi ali preklicu naročila. Če je bilo plačilo že opravljeno in ponudnik prekliče naročilo, kupcu vrne polni znesek na njegov TRR v 14 delovnih dneh.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2-5 delovnih dni za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki ga dogovorimo v procesu naročila.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • Osebno, na sedežu trgovca, samo po predhodni najavi na e-naslov tina@hearts-jewellery.com: (Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu).
 • Po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški. Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €.

 

4. Postopek nakupa, naročanje

 1. IZBIRA IZDELKA

Na strani pod zavihkom Trgovina najdete izdelke, ki so v prodajni ponudbi spletne trgovine. Izdelek je predstavljen s simbolično sliko, material in velikost sta predstavljena v Opisu.

Če želi kupec izdelek, ki ga v redni ponudbi trgovine ne najde, v drugi barvi ali personaliziran izdelek, potem prosimo, da nas kontaktira na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Če bomo vaše želje lahko realizirali, boste lahko oddali naročilo.

V kolikor ste izdelek, ki bi ga želeli našli na naših družbenih omrežjih, lahko njegovo sliko pošljete prek e-sporočila na tina@hearts-jewellery.com in posredovali vam bomo odgovor, če je izdelek možno poustvariti.

Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini, preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com ali FB omrežja.

 1. ODDAJA NAROČILA

Izdelek lahko naročite s klikom na gumb Dodaj v košarico. Znotraj košarice imate možnost dodajanja izdelkov in njihove odstranitve. Lahko tudi unovčite Kodo kupona, če jo imate. Na desni strani izberete način dostave.

S klikom gumba Nadaljuj na blagajno oddate oz. vnesete podatke o plačniku (kupcu). Za dostavo imate možnost vnosa drugega naslova (v kolikor ni enak naslovu plačnika).

V tem koraku lahko popravite/izberete način dostave in način plačila.

V kolikor želite še kar sporočiti, to storite v okvirčku Opombe naročila.

S klikom na gumb Kupite sedaj je vaše naročilo oddano.

V primeru, da naročenega artikla ni več na zalogi ali v primeru očitno napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu predlaga nakup podobnega, alternativnega izdelka, ki ga ima na zalogi ali kupcu predlaga naročilo po trenutno veljavni prodajni ceni. Kupec lahko novo ponudbo sprejme ali brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, vse dni v letu.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Ponudnik spletne trgovine zagotavlja 100% varen nakup, pravico do odstopa ter vračilo blaga, če ne gre za personaliziran izdelek.

Oddajanje naročila preko e-pošte ali družbenega omrežja

Šteje se, da je bilo naročilo oddano s poslanim Zasebnim sporočilom preko Facebook strani ali na elektronski naslov tina@hearts-jewellery.com. Ko bo pošiljka odpremljena boste prejeli pisni odgovor po isti poti preko zasebnega FB sporočila ali elektronske pošte, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

 1.  SPREMEMBE IN IZDELAVA PO NAROČILU

V dodatnem sporočilu enostavno sporočite svoje spremembe ali tudi prekličete naročilo. Spremembe količin in druge zahteve se morajo izvršiti 2 uri po oddaji naročila.

Če gre za izdelavo izdelka po naročilu skupaj opredelimo vaše želje in določimo rok izdelave. Ko je izdelek končan, najprej dobite sporočilo s sliko vašega izdelka. Po vaši potrditvi, da vam izdelek ustreza, je naročilo dokončno potrjeno. 

 1. ZAKLJUČEK NAKUPA

Po prejemu vaše potrditve naročila, vam trgovec in upravljavec strani pripravi podatke za plačilo. V kolikor boste uveljavljali promocijsko kodo ali kupon morate trgovca o tem ob naročilu opozoriti (če ste naročilo oddali znotraj Spletne trgovine in ste kupon uspešno vnesli, to ni potrebno).

Račun dobite v elektronski obliki na vaš e-naslov. V kolikor želite, da se priloži v fizični obliki, to sporočite v Opombi.

5. OBDELAVA NAROČILA

O poteku vašega naročila vas bomo obveščali na e-naslov, ki ste ga vpisali ob oddaji naročila. Naročilo bo zadržano, dokler ne prejmemo vašega plačila, razen ob naročilu s plačilom po povzetju.

Ko bo pošiljka odpremljena boste prejeli pisni odgovor po elektronski pošti, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

5. Načini plačila, izdaja računa
Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • Plačilo po predračunu oziroma bančno nakazilo na TRR: Po oddaji vašega naročila, vam bomo na vaš elektronski naslov poslali podatke za nakazilo, ki ga poravnate na navedeni transakcijski račun. Izdelki se vam odpošljejo po prejetem celotnem plačilu kupnine. V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila. Rok plačila predračuna je 5 delovnih dni. Po poteku roka za plačilo Trgovec ni dolžan jamčiti dobave oziroma rezervacije za naročene izdelke.
 • Z gotovino ob plačilu po povzetju: Znesek naročila poravnate dostavljalcu ob prevzemu pošiljke (Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €).
 • Plačilo s PayPalom: Pri plačilu s Pay-Palom boste preusmerjeni v Paypal prijavno okence, kjer boste izvedli svoje plačilo.
 • Plačilo debetno ali kreditno kartico: Izberete plačilo s Paypal-om in spodaj se bo pokazal gumb Debetna ali kreditna kartica. S klikom na gumb boste lahko vnesli podatke o svoji kartici in izvedli plačilo (Pri tem plačilu ne potrebujete Paypal računa).
 • Z gotovino na sedežu Trgovca (Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu): Samo po predhodnem dogovoru na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Pri osebnem prevzemu poštni stroški odpadejo, plačilo kupnine pa je možno tudi v naprej, preko bančnega nakazila na TRR, PayPal-a ali plačila z bančno kartico.

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec. Strošek pošiljanja in pakiranja je 3,90 EUR, pri nakupu nad 60 EUR te stroške krije Trgovec.

Trgovec ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi fizični račun, če kupec zanj zaprosi.

Darilni boni

V ponudbi spletne trgovine najdete tudi Darilne bone (v nadaljevanju tudi bon),  s katerimi lahko obdarujete vaše bližnje. Darilni bon je darilna kartica, ki ga Trgovec proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), Trgovec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine ali individualnega naročila. Na darilnem bonu je jasno določen znesek v EUR ter veljavnost bona (1 leto).

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Z darilnim bonom ni možno kupiti drugega ali več drugih bonov. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. Trgovec je bon dolžen sprejeti le v roku veljavnosti bona.

Pravice in obveznosti, ki izhajajo iz darilnega bona, prenehajo s tem, ko ga Trgovec sprejme kot plačilo za blago, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven iz drugih razlogov.

Za izgubljene ali ukradene darilne bone Trgovec ne odgovarja. Darilni bon je prenosljiv, kar pomeni, da ima vsakokratni imetnik darilnega bona pravico do plačila z darilnim bonom ob njegovi predložitvi, brez kakršnekoli identifikacije. Če je darilni bon ponarejen, se šteje za neveljavnega.

Koriščenje darilnega bona

Če bon koristite po dogovoru s spletno trgovino na socialnih omrežjih ali preko elektronskega naslova tina@hearts-jewellery.com, boste številko bona in znesek navedli v sporočilu.

Če bon koristite preko spletne strani www.hearts-jewellery.com, boste številko bona vnesli v za to namenjeno polje pri zaključevanju nakupa in se vam znesek avtomatsko odšteje od končnega zneska nakupa.

 

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Heart’s jewellery. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to namenjeno polje ob zaključevanju naročila. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. Kupec nadaljuje z ostalimi postopki nakupa v nakupovalni košarici.

Kode za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in ne veljajo na izdelke v akciji, razen če je tako določeno. Kode za popust ne veljajo za nakupe darilnih bonov.

Poleg dane kode za popust se v spletni trgovini lahko najdejo tudi druga znižanja. Ta znižanja so jasno navedena ob izdelku, na katerega se znižanje nanaša. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

6. Cene
Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine t Nismo davčni zavezanec, zato cene ne vsebujejo DDV-ja. Prikazane so končne cene izdelka.

Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec: uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.

7. Kupoprodajna pogodba
Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo (glej točko 4.2.). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za uporabnika (kupca). Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

Naročilo oziroma sklenjena Kupoprodajna pogodba je shranjena pri Trgovcu, kupec pa lahko zgodovino naročil spremlja na svojem profilu.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov
Uporabnik (kupec) ima v skladu z določbo 43.č člena ZVPot pravico, da v 14-ih dneh od dneva prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov tina@hearts-jewellery.com, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Potrošnik vrne blago na naslov: Tina Sterle, Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu. Po prejemu blaga Trgovec potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 14-ih dni od prejetja izdelkov. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.

Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki novega darilnega bona.

Izdelkov, ki so narejeni po kupčevih željah ali so personalizirani, ni mogoče vrniti ali zamenjati. To je določeno z ZVPot, člen 43č, točka 2. Izdelek je narejen po kupčevih željah, ko je personaliziran, narejen po kupčevih željah, mu je prilagojena barva/oblika/velikost/material.

Izdelek, ki ga kupec vrača, pošlje po pošti nazaj Trgovcu, stroške pošiljanja krije kupec. 

9. Reklamacije
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v 14 dneh od prejema. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in Trgovcu omogočiti, da izdelek pregleda. Iz naslova stvarne napake lahko potrošnik po svoji izbiri zahteva: odpravo napake ali vračilo plačanega zneska v sorazmerju z napako ali zamenjavo izdelka ali vračilo plačanega zneska. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo Trgovec brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru Trgovec krije stroške poštnine. Trgovec ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži. Prvotno dostavljene izdelke vrnite neuporabljene, nepoškodovane in v enaki embalaži, ustrezno zavarovane pred poškodbami med transportom – zapakirane v embalažo, primerno za pošiljanje.

10. Dostava
Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Dostavo pošiljk izvaja Pošta Slovenije. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cena poštnine in stroški pakiranja znašajo 3,90 €. Pošta Slovenije v primeru dostave s plačilom po povzetju dodatno zaračuna še provizijo v znesku 1,55 €. 

Pri nakupu nad 60 EUR je strošek pošiljanja in pakiranja (za Slovenijo) za kupca brezplačen.

Pri morebitnem naročilu iz tujine, se stroški pošiljanja in pakiranja povišajo, (za koliko je odvisno od države, kamor se pošilja). O tem je kupec naknadno obveščen preko email naslova, ki ga je podal ob naročilu.

Možen je tudi osebni prevzem, po predhodnem dogovoru na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. 

Poškodovana pošiljka

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket prinese na pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik.

Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času. Trgovec ne nosi odgovornosti za poškodovane ali izgubljene pošiljke.

11. Varnost
Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

12. Komunikacija
Trgovec  bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Trgovec izrecno spoštoval.

Za nakup se na spletni strani www.hearts-jewellery.com ni potrebno registrirati! Strinjate se, da na vaš e-naslov (pridobljen je bil ob vašem nakupu na spletni strani www.hearts-jewellery.com) največ do 2x tedensko prejmete obvestila o novostih, ugodnostih in drugih aktivnostih. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Trgovec se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.

S tem, ko se uporabnik prijavi na e-novice se šteje, da je seznanjen s Politiko varovanja osebnih podatkov spletne trgovine in jih v celoti sprejema.

Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic preko e-naslova tina@hearts-jewellery.com ali v povezavi Odjava v e-sporočilu.

13. Odgovornost
Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Trgovec bo opozorila sprejel resno in popravil objavljene informacije, če bo presodil, da so napačne. Trgovec ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.

Trgovec ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo uporabniki spletnega mesta. Trgovec mnenja pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Trgovec ne odgovarja za informacije v mnenjih  uporabnikov in ne nosi nobene odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

Trgovec si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila. 

14. Pritožbe, spori in uporaba prava
Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na e-naslov tina@hearts-jewellery.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Trgovec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V kolikor morebitni spori niso rešljivi sporazumno, bo za to pristojno sodišče na stalnem prebivališču kupca.

15. Intelektualna lastnina
Spletna stran www.hearts-jewellery.com in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Heart’s jewellery in logotip sta v lasti oblikovalke Tine Sterle.Uporabnik spletne strani ima pravico dostopa do spletnega mesta, registrirani uporabnik pa ima poleg pravice dostopa do spletnega mesta tudi pravico uporabe aktivnosti, ki jih lahko uporablja kot registrirani uporabnik.

Stari trg pri Ložu, dne 4. 3. 2024.