Letos smo premaknili mejo še za teden globje v november. Slovenska mesta naravnost tekmujejo, kdo bo prvi prižgal lučke na novoletnem okrasju. In letos so nekatera to storila že krepko v novembru. Ljudje pa so razdeljeni med tiste, ki okraševanje nestrpno pričakujejo in tiste, ki se jim vse zdi že pretiravanje.

December je postal mesec praznovanja in upanja (pri nekaterih tudi prekomernega zapravljanja). V tem času se obdarimo. Najmlajše, ker so bili pridni, in malo starejše, ker so v tem letu pridno delali in se trošili.

In prav je, da se nagradimo in vidimo svoje uspehe. Verjetno bi se morali večkrat potrepljati po rami že med letom. Če bi se, mogoče ne bi tako hrepeneli po priznanjih, ki jih dobimo decembra.

Tako neznansko si želimo sreče in veselja, da smo zgodnje okraševanje prenesli tudi v naše domove. Zadnja leta to počnemo že pred Miklavžem.

Včasih, smo jelko postavili dan pred božičem in jo takoj v začetku januarja pospravili. Ja, naši starši so še živeli v časih, ko je bilo vse bolj sproščeno, ko nisi ves čas hitel naokoli in si vedel, da te bo služba jutri še vedno čakala.

Zato tudi niso potrebovali, da je že cel december vse okrašeno in praznično. Čas za družino so si vzeli že med letom.

Moram priznati, ko sem včeraj slišala po radiju kraguljčke, me je kar prevzela želja po ustvarjanju. Izrezovanje snežink iz papirja, izdelovanje novih okraskov za na smrečico in pletenje verig. Pa piškote bomo pekli. Mmmm …

No, pa sem tudi sama zapadla v prednovoletno vzdušje in to že precej zgodaj. Malo zaradi letošnjega leta, v katerem sem imela veliko sprememb, ki sem jih k sreči znala obrniti v priložnosti. Veliko pa zaradi želje, ki je še nisem izpolnila. Želje po miru, ko se mi ne bo večino časa zdelo, da hitimo in da mi nikoli ne uspe narediti vsega, kar sem si zadala.

Zato je sedaj tudi čas, da naredimo načrte za novo leto. Se poglobimo v svoje želje in najdemo možnosti, kako jih bomo uresničili. Naslednjega decembra pa se bomo spet veselili svojih dosežkov.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.