Podatki o trgovcu:
Tina Sterle
Ulica Bračičeve brigade 22
1386 Stari trg pri Ložu
Davčni zavezanec: NE
Osebno dopolnilno delo v registru AJPES pod zaporedno št. 22352

Telefon: 041 217 865
Email: heartsjewellery4u@gmail.com

1. Splošno
Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine http://www.hearts-jewellery.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

2. Dostopnost informacij
S temi Splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika in kupca ter poslovno razmerje med Trgovcem in uporabnikom kot kupcem izdelkov iz ponudbe spletne trgovine.

Trgovec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 1. podatki o identiteti Trgovca (predvsem firma in sedež družbe ter številka registra)
 2. kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s Trgovcem (naslov elektronske pošte, telefon ipd.)
 3. informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine, vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami
 4. informacije o dostopnosti izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine
 5. način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave
 6. informacije o načinu plačila
 7. podatki o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine
 8. informacije o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
 9. informacije o možnosti vračila izdelkov in o tem, če in koliko takšno vračilo stane uporabnika
 10. informacije o postopku s pritožbo uporabnika ter podatki o kontaktni osebi ali službe za stike z uporabniki

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave. Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografije in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.


3. Ponudba izdelkov, rok dobave in prevzem
Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto in hitro spreminja ter ažurira.

Rok dobave izdelkov, ki so na zalogi, je 2-3 delovna dneva za dostavne naslove v Sloveniji, razen če Pošta Slovenije na posamezni dostavni naslov dostavlja kasneje. Za ostale izdelke velja za dostavne naslove v Sloveniji rok dobave, ki ga dogovorimo v procesu naročila.

Izdelki, ki so na strani, so praviloma na zalogi. Ker gre za večinoma za unikatne izdelke, vam bomo pred potrditvijo naročila sporočili ali je izdelek na zalogi oz. kdaj bo za vas lahko izdelan. Pridružujemo si pravico do odstopa prejetega naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi ter ga ni mogoče poustvariti, oziroma je prišlo do tehnične ali druge napake v spletni trgovini. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.

Uporabnik lahko ob oddaji nakupnega naročila določi enega od naslednjih načinov prevzema izdelkov:

 • osebno, na sedežu trgovca, po predhodni najavi: Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu;
 • po poštnem povzetju, v tem primeru se plačajo tudi poštni stroški. Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,28 €.

4. Načini plačila
Trgovec uporabniku omogoča naslednje načine plačila nakupa izdelkov iz spletne trgovine:

 • z gotovino ob prevzemu poštne pošiljke (Pošta Slovenije dodatno pri plačilu po povzetju zaračuna še provizijo v znesku 1,28€);
 • plačilo po predračunu oz. izdelani punudbi: Po oddaji vašega naročila, ki ga pošljete na elektronski naslov heartsjewellery4u@gmail.com vam bomo na vaš elektronski naslov poslali podatke za nakazilo, ki ga poravnate na navedeni transakcijski račun. Izdelki se vam odpošljejo po prejetem celotnem plačilu kupnine. V primeru plačila po predračunu, bomo paket odposlali v najkrajšem možnem času po prejemu vašega nakazila.
 • z gotovino na sedežu trgovca: Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu;

Poštnino za dostavo naročenega blaga, plača kupec. Trgovec ob dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi fizični račun.

Darilni boni
Darilni bon je darilna kartica, ki ga Trgovec proti plačilu pošlje kupcu v fizični ali elektronski obliki. Vsak darilni bon je označen s svojo kodo (unikatno serijsko številko), Trgovec pa ga je zavezan sprejeti kot plačilo za nakup prek spletne trgovine ali individualnega naročila.

Darilni bon lahko naročite na heartsjewellery4u@gmail.com. Za nakup darilnega bona veljajo enaka določila pogojev poslovanja kot za nakup drugih artiklov. Veljavnost darilnega bona je 6 mesecev od izdaje bona, razen v primeru, ko je na bonu to drugače označeno. Darilnega bona ni mogoče uveljavljati s popusti.

Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv le v celotnem znesku. Vrednost nakupa mora biti enaka ali višja od vrednosti bona. V primeru, da je vrednost nakupa višja od vrednosti bona, mora imetnik bona razliko doplačati. 

Kode za popust 
Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Heart’s jewellery. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna.

5. Cene
Spletna cena velja za vse uporabnike spletne trgovine trgovca. Nismo davčni zavezanec, zato cene ne vsebujejo DDV-ja. Prikazane so končne cene izdelka.

Na spletno ceno so možni pribitki, glede na izbrani način plačila. Vse cene v spletni trgovini so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave. Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.
Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Kljub izjemnim naporom, da bi Trgovec zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru iz prejšnjega stavka in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo Trgovec:
uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti ali ga deloma ali v celoti preklicati ali pa potrditi naročilo po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko korist in zadovoljstvo.


6. Postopek nakupa
1. IZBIRA IZDELKA

Izdelek lahko izberete na facebook strani trgovca ali v galeriji izdelkov na spletni strani http://www.hearts-jewellery.com.
Opis ali sliko izbranega izdelka pošljite preko facebook zasebnega sporočila ali po elektronski pošti na heartsjewellery4u@gmail.com.

2. ODDAJA NAROČILA
Ko pišete v sporočilo vse želene izdelke, določite način plačila in vaš naslov. Šteje se, da je bilo naročilo oddano s poslanim Zasebnim sporočilom preko facebook strain ali na elektronski naslov heartsjewellery4u@gmail.com.

3. SPREMEMBE IN IZDELAVA PO NAROČILU
V dodatnem sporočilu enostavno sporočite svoje spremembe ali tudi prekličete naročilo. Spremembe količin in druge zahteve se morajo izvršiti 24 ur po oddaji naročila.

Če gre za izdelavo izdelka po naročilu skupaj opredelimo vaše želje in določimo rok izdelave. Ko je izdelek končan, najprej dobite sporočilo s sliko vašega izdelka. Po vaši potrditvi, da vam izdelek ustreza, je naročilo dokončno potrjeno.

4. ZAKLJUČEK NAKUPA
Po prejemu vaše potrditve naročila, vam trgovec in upravljavec strani pripravi podatke za plačilo. V kolikor boste uveljavljali promocijsko kodo ali kupon morate trgovca o tem ob naročilu opozoriti.

Račun se priloži v fizični obliki pri izdaji izdelka.

5. OBDELAVA NAROČILA
Ko boste oddali naročilo, boste prejeli pisni odgovor po isti poti preko zasebnega FB sporočila ali elekronske pošte.
Ko bo pošiljka odremljena boste prejeli pisni odgovor po isti poti preko zasebnega FB sporočila. ali elektronske pošte, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

Plačilo po predračunu:
Ko boste oddali naročilo, prejmete naše povratno sporočilo o nakupu.
Pošljemo vam podatke za plačilo in bančne podatke. Po prejemu nakazila, odpremimo pošiljko. Ko bo pošiljka odremljena prejeli Sporočilo o dostavi, to pomeni, da je šla pošiljka na pošto.

7. Kupoprodajna pogodba
Trgovec uporabniku, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, izda račun v pisni obliki, z razčlenjenimi stroški. Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) je sklenjena v trenutku, ko Trgovec potrdi naročilo (glej točko 6.2.). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji nakupa fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za uporabnika (kupca). Kupoprodajna pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku.

8. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov
Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 15-ih dneh od dneva prevzema naročenih izdelkov Trgovcu na kontaktni elektronski naslov heartsjewellery4u@gmail.com, sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Trgovcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Potrošnik vrne blago na naslov: Tina Sterle, Ulica Bračičeve brigade 22, 1386 Stari trg pri Ložu. Po prejemu blaga Trgovec potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu najkasneje v roku 15-ih dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Trgovcu nepoškodovane, v originalni embalaži in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 15 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Za vrnjene izdelke Trgovec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši Trgovec na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca). Koriščeni darilni bon Trgovec vrne v obliki novega darilnega bona.

9. Reklamacije
Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka ali navedbami na blagu samem.
Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače.

10. Dostava
Trgovec bo naročene izdelke dostavil uporabniku (kupcu) v dogovorjenem roku. Dostavo pošiljk izvaja Pošta Slovenije. Trgovec si pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Cena poštnine in stroški pakiranja znašajo 3,50 €. Pošta Slovenije v primeru dostave s plačilom po povzetju dodatno zaračuna še provizijo v znesku 1,28€. 

11. Varnost
Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Za varnost je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno programsko in protivirusno zaščito svojega računalnika.

12. Komunikacija
Trgovec  bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Trgovec izrecno spoštoval.

Za nakup se na spletni strani http://www.hearts-jewellery.com ni potrebno registrirati! Strinjate se, da na vaš elektronski naslov (pridobljen je bil ob vašem nakupu na spletni strani www. hearts-jewellery.com) največ do 2x tedensko prejmete obvestila o novostih, ugodnostih in drugih aktivnostih. Od novic se lahko kadarkoli odjavite.

13. Pravno obvestilo 
Spletna stran http://www.hearts-jewellery.com in vsi podatki na njej, izdelki in slike izdelkov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Heart’s jewellery in logotip sta v lasti oblikovalke Tine Sterle.

14. Odgovornost
Trgovec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v njegovi spletni trgovini, vendar se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Trgovec ne uspe pravočasno popraviti podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V takem primeru bo Trgovec uporabnika (kupca) obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali spremembo naročila.
Čeprav se Trgovec trudi zagotoviti natančne fotografije izdelkov, ki so naprodaj v spletni trgovini, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Trgovec od trenutka oddaje pošiljke z naročenimi izdelki na pošto dalje ne odgovarja za primere, ko pride do fizičnih poškodb, uničenja ali izgube pošiljke, kakor tudi ne, če pride do manjka vsebine v pošiljki ali če pošiljka kaže znake odprtja. V navedenih primerih mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. V primeru poškodovanja pošiljke to stori tako, da pošiljko prinese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel, ne da bi karkoli dodal ali odstranil, ter izpolni reklamacijski zapisnik. Trgovec bo skupaj s Pošto Slovenije poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

15. Pritožbe, spori in uporaba prava
Trgovec spoštuje veljavne predpise s področja varstva potrošnikov. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov heartsjewellery4u@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Trgovec je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Stari trg pri Ložu, dne 18. 6. 2020.