Vsedi se na ležalnik, uživaj in počakaj
Vsedi se na ležalnik, uživaj in počakaj

Čakati na pravi trenutek? Pa to je nekaj nerazumnega. Sploh v tem času, ko nimamo časa. Zakaj bi čakala? Pa vendar se včasih splača.

Napisati sem morala pomembno besedilo. Brez njega nekako nisem mogla nadaljevati celotne zgodbe.

Pa ni in ni šlo. Za osnutek sem najprej vzela eno razmišljanje s katerim se nisem najbolj strinjala. Potem sem začela od začetka še enkrat, pa se mi je zdelo, da je vse izpadlo tako ”pocukrano”.

Sledil je ponovni poskus omilitve pocukranega. Vmes je že minil dober teden dni. Še vedno ni bilo rezultata, ki bi mi bil v čast, da ga prebere še nekdo drug.

Pa sem se lotila drugih stvari in sem imela kaj za pokazat na drugih področjih. Ampak tisti možic, ki živi v moji glavi in mi ne pusti pozabiti obveznosti, je tudi tokrat opravil svojo nalogo odlično.

Lahko bi ga imenovala Vestko. Vedno, ko imaš še kar za postoriti, ti vzbuja slabo vest in kaže na nedokončane naloge. Pa o njem še kdaj drugič.

Čez par dolgih tednov, ki so v bistvu minili zelo hitro, sem vseeno dobila navdih, da se lotim pisanja. In tokrat je šlo.

Nisem brala starih besedil, ampak sem začela čisto na novo. Ko sem končala, sem preletela stare tekste in našla še dva odstavka, ki bi jih bilo vseeno vredno vključiti in jih dodala.

Končano. Zelo zadovoljna z rezultatom.

Kako sem končno spesnila tisto, kar sem želela? Zakaj je sedaj uspelo?

Stvar je čisto preprosta. Vmes se je zgodilo kar nekaj stvari in dobila sem veliko pravih odgovorov. Skupek vsega tega me je pripeljal do ugotovitve: »Kaj zares želim povedati?«. In ko veš kaj želiš, steče kar samo.

Zato je včahih vredno počakati na pravi trenutek, saj vse pride ob pravem času (tudi tisto, kar ti morda sprva ne bo všeč).

Med tem pa poglej v nebo in si zažvižgaj 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.