Začeli so se vroči dnevi in počasi bomo morali pripraviti poletna oblačila. Tudi ti pregleduješ garderobo in se sprašuješ, kje nakupovati?

Tukaj boš našla informacije o tem, kakšne kose oblačil potrebuješ in kakšne modne dodatke lahko kombiniraš zraven.

Ker ne moremo v trgovino po nakupih kot ponavadi, izbiramo po spletu. Pri nas sta v zadnjem mesecu med spletnimi iskanji najbolj zastopani trgovini z oblačili Zara in H&M.

Ker sta za kupce ti trgovini najbolj zanimivi,  sem se odločila, da preverim kakšne so njihove smernice za oblačila v tej pomladi in prihajajočem poletju.

Če rada nosiš nakit, bo to pravo poletje zate.

Široki kroji

Skupni imenovalec vsem oblačilom v tej sezoni so široki kroji. Hlače z visokim pasom in oprijete v zgornjem delu s širokimi hlačnicami v različnih dolžinah ter široki rokavi na majicah in bluzah.

NAMIG 1: Za tiste, ki rade nosite nekaj posebnega, predlagam hlače na tričetrt in verižico okoli gležnjev za zavidljive poglede.

Verižica za gleženj s školjkami

BARVNA PALETA

Barve so nevpadljive, svetle in vse prej kot kričeče. Veliko je bele, bež, nežno roza, pepermint zelene, nevpadljivo oranžne, nežnih odtenkov viole.

Kar nekaj je tudi črne barve in oblačil iz modrega jeansa.

Če želiš biti v pravih barvah, priporočam, da se oblečeš v barve iz palete »češnjevega cveta«.

NAMIG 2: Med nakitom je veliko zlate, ki jo je mogoče zelo dobro kombinirati na vse.

Barvna paleta češnjev cvet
Kvačkana ogrlica v zlati barvi

CVETLIČNI VZORCI

Poletna oblačila pri obeh trgovinah ponujajo obleke, bluze, kratke hlače in kombinezone v potisku cvetličnih vzorcev, listja in palm.

Pri vzorcih prevladuje bela barva. Tako so vzorci ali z belim potiskom na barvni podlagi ali pa je vzorec v določeni barvi na beli podlagi.

NAMIG 3: Z belim ali bež nakitom ne moreš zgrešiti. Nosi belo steklo, ki te poleti hladi ali sladkovodne perle v avory odtenku.

Zapestnica z belimi steklenimi mat perlicami in sladkovodnimi perlami

ODPRTI DEKOLTEJI

Dekolteji so diskretni, da ne skrivajo preveč, vseeno pa niso popolnoma zaprti. Večinoma so v obliki V izreza ali izreza v obliki kvadrata.

Veliko je tudi topov na naramnice ali z ovratnkom, ki razgalja ramena.

NAMIG 4: Nepogrešljive so ogrlice, ki so krajše in jih lahko nosimo na kvadratni in okrogli ovratnik. Ali pa ogrlica, ki se v osrednjem delu pretakne in lahko sega do dekolteja – nežna in lepa za poletje.

Ročno narejena ogrlica iz večjih voščenih steklenih perl v roza barvi
Ogrlica iz barvnih steklenih perl, ki se zapre spredaj

ČIPKA IN PLETENINE

Poleg širokih krojev so zanimive tudi majice in kratke hlačke iz pletenin. Si že nosila štrikane kratke hlače? Letos imaš to priložnost.

Ne pozabi, tudi volna je naravni material, ki dobro diha na koži.

Čipka je še vedno prava izbira. Če oblačil s čipko nisi nosila lani, imaš letos odlično priložnost.

NAMIG 5: S pleteninami je najlepše kombinirati nakit v lesu. Čipki pa se bolj podajo poldragi kamni in steklo. Ker se čipka hitro poškoduje, kot dodatek nosi uhane, ki se ne dotikajo tkanin.

Kvačkana ogrlica iz lesenih vijoličnih perlic
Kvačkani modri uhani v obliki škrnicla

Tole je samo delček tistega, kar nam ponujata trgovini. Sama najbolje veš, kater stil je zate pravi in katera barva te bo začarala.

Ker veliko časa preživimo doma, ti predlagam, da si ogledaš Zarina oblačila za prosti čas, ki imajo v sebi še vedno veliko elegance.

V spletni trgovini H&M pa si lahko ogledaš in naročiš oblačila v cvetličnih vzorcih in tope v različnih krojih.

Prijetne pomladne dni ti želim in uspešne modne priprave na poletje.

P.S.: Naslednji članek bo: »Si upaš v pižami na ulico?« Če te zanima, se pri strani bloga prijavi na novice in bodi na tekočem!

2 thoughts on “Kje kupujemo oblačila te dni

    ZELO DOBRO IN VELIKO KORISTNIH PREDLOGOV, HVALA

      Hvala! Me veseli, da je bil članek v pomoč.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.