Danes sem se odločila, da se med delom na hitro razmigam. Šla sem na bližnji hrib, ki je zadosti strm, da srce kar hitro pospeši ritem.

Na vrhu sem se že mislila obrniti nazaj, ko vidim, da je po stranski poti nekaj drugače.

In firbec ni firbec, če ne bi šla preverit.

Povsod naokrog je bilo polno cvetočih zvončkov. Pot se je po nekaj metrih odprla v čudovito jaso, obdano s škarpo iz zloženih kamnov. Kamni so bili prekriti s starim mahom in tam tičijo že kdo ve kako dolgo. Nekdo je teren očistil in jasa je bila po mnogih letih spet tam.

Pot me je peljala naprej na drugo, še večjo jaso. Zadnjih nekaj trenutkov je sijalo sonce in nekaj mi je govorilo, da moram izkoristiti trenutek. Peljalo me je do kotička, kjer sem lahko sedla.

Zaprla sem oči. Iz vzhoda je prijetno grelo sonce. V zraku pa je bila pesem ptic, ki se veselijo pomladi. Prav spomnilo me je na kakšne prijetne zvoke, ki jih poslušamo, ko se sproščamo ali meditiramo.

Res čaroben trenutek in popolna naravna zvočna kulisa.

Potem sem vstala in usta so se mi razširila v velik nasmeh. Seveda … vse me je vodilo k tem hrastu. Sedela sem pod njim, pa nisem vedela. Baje imajo hrasti strašno dobro energijo.

Morala sem ga za minutko objeti. Zdelo se mi je, da je tam zame, da me dvigne, pomiri, pozdravi.

Bilo je zares lepo, a medtem se mi je zgodilo nekaj pomembnega.

Že ko sem stopila na prvo jaso, sem pomislila: Kaj ne bi bilo lepo imeti skupino ljudi, ki se vsako jutro zberejo, se povzpnejo v hrib in tam skupaj naredijo še nekaj vaj za razgibavanje.

V hladnejši polovici leta bi celo skupaj pričakali prve sončne žarke. Take trenutke je lepo deliti z drugimi. Zgradimo skupnost ljudi, ki se »čutijo«, ki so na nek način povezani.

Daješ jim dobro in oni tebi dobro nazaj s tem, ko vidiš, da so srečni.

Večkrat se mi zgodi, da dobim super ideje, ko sem v naravi. Nekaj čudovitega se dogaja takrat. Zato ne pozabi nase. Vzemi si čas in se pojdi sprostit v naravo.

Takrat se zagotovo utrne kakšna dobra ideja in dobiš rešitev na tvoja vprašanja.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.