7 zdravilnih lastnosti snega
7 zdravilnih lastnosti snega

Sneg je res čudovit. Še vedno me očara, ko v letu prvič zapade. Danes bi ti rada razkrila nekaj zdravilnih lasnosti snega.

Pride čisto potiho in pokrajino zavije v belo tkanino. Vse je čisto, skoraj brezmadežno.

Oblečeš se toplo in poiščeš svojo najljubšo kapo in tople rokavice. Na obraz narišeš nasmeh. Spet je v tebi nekaj tiste otroške radoživosti.

Ko stopiš ven in se podaš na sprehod, ne slišiš ničesar drugega kot snežinke, ki padajo na tvojo glavo, nos in rame. Tišina. Snežinke tvorijo svojevrstno pregrado, ki zvokom ne dopušča prehajati.

Končno je enkrat v letu mir.

Najbolj srečni so otroci. Za šolo je hitro vse narejeno in že je slišati otroški vrišč iz dvorišča.

Sreča je nepopisna tudi za mame, ki otroke šolamo doma. V hiši je nekaj več tišine, da v miru spijemo skodelico čaja in delamo: preprosto nič.

Si v zgornji zgodbi našel kaj zdravilnega? Na primer tole:

  1. Kadar je sneg, se poveča pitje čaja, kar je zagotovo blagodejno za zdravje v več pogledih.
  2. Otroci so na svežem zraku in se igrajo (še tistim malo starejšim je fino, ker si lahko malo privoščijo mlajše sorojence in jih okepajo). Rdeča lička so vedno veljala za zdrava.
  3. Mame se malo oddahnemo in se zadovoljno nasmehnemo. (Na)smeh pa je pol zdravja.
  4. Najdemo čas za dejavnost, ki jo radi počnemo, pa si ponavadi ne vzamemo časa zanjo. Pri tem smo srečni iz zato bolj zdravi.
  5. Narava se umiri, noč je daljša. Poslušaj naravo, tako kot so jo znali naši predniki. Delaj malo manj, spočij se in se končno naspi. Noč ni brez razloga takooo dolga. Naspani ljudje, so bolj zdravi ljudje.
  6. Sprehodi se po snegu in poslušaj le padanje snežink in škripanje toplih čevljev. Ustavi se in zasliši tišino bele narave. Doživel boš enega boljših sproščanj.
  7. Sneg poskrbi tudi za našo rekreacijo. Vzemi metlo in očisti zasnežen avto. Pri tem se razmigaš in ogreješ. Sledi intenzivni del vadbe, ko skidaš vse dvorišče.

Zdravilnih lastnosti snega je zagotovo še veliko več in verjetno boš tudi sam našel še kakšno. Pohiti in izkoristi ga, preden se stopi!

Želim ti veliko zimskih snežnih radosti ter miru in tišine, ki ga prinaša. ❄️❄️❄️

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.